Rydning af dødsbo

Rydning af dødsbo

Et dødsbo er i næsten uundgåeligt for mennesker at opleve. Det er dog en ting, som de fleste gerne vil undgå at tale, høre om og håndtere. Jeg oplevede det for første gang, da jeg var 12 år gammel og min mors tante gik bort. Det var for mig, dengang, helt ubeskriveligt fordi jeg ikke rigtig kunne forstå, hvad der foregik på det tidspunkt. Dette indlæg skal i dag handle om dødsbo og hvordan man kan håndtere dem. Hvis du vil læse om min historie og eventuelt høre lidt tips til, hvad du kan gøre, så læs med her.

Hvad er et dødsbo?

Når der sker et dødsfald, så efterlader afdøde ofte et dødsbo. Det indebærer ofte en række værdier såsom hus, bil, indbo eller andet. Det vil altså sige, at et dødsbo faktisk er den afdødes formue og ejendele. Når alle disse genstande og ting skal fordeles blandt arvingerne kaldes det for et boskifte. Nogle gange er det svært at finde ud af, hvilke arvinger, der skal have genstandene og hvordan de skal fordeles. Derfor bliver der i de fleste tilfælde brugt en advokat, som kan hjælpe med alt det praktiske.

Skal du have hjælp?

Skal du have hjælp med et dødsbo, så kan du eventuelt kontakte de Danske Arverets advokater. De er specialiserede i dødsbo og kender hele proceduren fra start til slut. De er utroligt professionelle og har stor erfaring med dødsbo. Der findes syv forskellige behandlinger af dødsbo. Det kan være svært at beslutte sig for, hvilken der er den rigtige. I tilfælde af et dødsbo, kan der også mellem familiemedlemmer opstå diskussioner og uenighed. Derfor kan en arveretsadvokat være en god idé, hvis I ikke kan blive enige.

Min oplevelse med dødsbo

Som sagt, da jeg var 12 år, oplevede jeg et dødsbo for første gang. Jeg kan huske, at det var en underlig oplevelse fordi vi nu skulle afgøre, hvem der skulle have min mors tantes værdier. Jeg kan huske, at stemningen var grå og der var delte meninger om de forskellige ting. Vi gjorde det privat, men det ville helt klart været gået nemmere til med en arveretsadvokat, hvis jeg selv skulle sige det. Jeg ved i hvert fald, at der var en del uenighed, som vi alle kunne have undværet.

 

Leder du efter en professionel advokat i lejeret? Så har jeg den perfekte til dig. Nilsson Børresen hjalp mig og mine lejere med at komme til enighed.