Ølbrygning er blevet danskernes hobby

Ølbrygning er blevet danskernes hobby

I den seneste tid, er der strømmet flere og flere special øl in på det danske marked. Dette er et udtryk for at danskere i voksende grad interesserer sig for øl, man ikke nødvendigvis køber i en sixpack. Men derimod er det ligepludselig smagen og nuancerne som spiller den afgørende rolle, når øl skal smages. I takt med denne udvikling, er det også blevet meget nemmere at brygge sine egne øl. Ølbrygning er i den seneste tid gået hen og blevet en populær hobby i Danmark. Læs mere her om ølbrygning, samt hvad man skal bruge for at brygge sin allerførste øl.

Ølbrygning – Hvad skal jeg bruge?

Et stigende antal danskere eksperimenterer med ølbrygning, eftersom flere og flere finder ud af hvor nemt det egentlig er at lave sin egen øl. Herudover er der en forventning til at hjemmebryg smager dårligt, men det er ikke tilfældet, så længe den brygges helt rigtigt. Rent økonomiske, er ølbrygning også en mere overskuelig hobby i forhold til så meget andet. Selvom man skulle tro det er dyrt, kan man komme igang for næsten ingen penge.

Brygforeningen er blandt de bedste butikker i Danmark når det kommer til ølbrygning. Det er derfor nemt og lærerigt at gå på opdagelse i på deres hjemmeside brygforeningen.dk. På hjemmesiden kan man se en lang række startudstyr, som blandt andet dette startsæt super deluxe til ølbrygning. Stort startsæt Deluxe til ølbrygning indeholder:

2 stk. 30 L. Brygspand med hank og taphane

2 stk. Gærrør

1 stk. Omrører

1 stk. S 30 Flaskefylder/bundfylder

1 stk. S 30 flaskefylder forlænger

1 stk. Oechslevægt

1 stk. Måleglas

1 stk. Termometer

1 stk. Flaskerenser

1 stk. Kapselapparat bordmodel

70 stk. 26 mm. kapsler (i tilfældig farve)

1 stk. Flaskespuler enkelt

1 stk. Avinatore

1 stk. Flasketræ

100 gr. VWP Brygrens

OBS. Man skal stadig tilkøbe øl og flasker med dette sæt inden man kan begynde at brygge.

Besøg butikken hvis du har muligheden

Hjemmesiden har også deres helt egen butik som ligger i Herrestrup. Selvom det kan virke som en uoverskuelig tur, kan jeg varmt anbefale at tage derhen. Hvis man er ny i hobbyen er de enormt søde til at svare på ens spørgsmål, samt give gode råd til hvordan man får lavet den helt rigtige øl. Bliver mester af dit eget hjemmebryggeri!

Cannabis har i årtier været et kontroversielt stof. Dette skyldes hovedsageligt at det bruges i så høj en grad til at opnå rus. Men Cannabisplanten har altså også en masse helende og dermed positive effekter. Læs mere om medicinsk cannabis lige her!