Øjenlågsoperation: Hvordan kan den hjælpe mig?

Øjenlågsoperation: Hvordan kan den hjælpe mig?

Døjer du med tunge øjenlåg? Så er du ikke den eneste. Nogle er født med tunge øjenlåg, men for mange er det noget, der kommer med alderen. I alle tilfælde er det vigtigt at understrege, at det langt fra er unormalt. Derfor kan man dog godt være utilfreds eller generet af det alligevel. Er du det? Så kan en øjenlågsoperation hjælpe dig.

Derfor får man tunge øjenlåg

Der er flere årsager til tunge øjenlåg. I mange tilfælde skyldes det ekstra fedt omkring øjet. Fedt er med til at beskytte øjet, men nogle gange kan noget af det lægge sig bag musklerne omkring øjet. Dette viser sig som tunge øjenlåg og vil ofte blive ”værre” med alderen. Når man bliver ældre, mister huden noget af sin elasticitet. Den bliver med andre ord slap, og den løse hud kan falde ned over øjenvipperne.

Er du plaget af tunge øjenlåg?

Tunge øjenlåg er altså meget normalt, men det ændrer ikke på det faktum, at det kan genere de personer, der lever med dem. Hos dem, hvor den løse hud folder ned over øjenvipperne, kan de tunge øjenlåg nemlig skygge for synet. Rent kosmetisk kan det også føles, som om man har et mere tungt og træt udseende.

Sådan foregår en øjenlågsoperation

Hvis du er generet af tunge øjenlåg, kan du få lavet en øjenlågsoperation. Princippet i operationen er, at man fjerner et lille stykke overskydende hud, fedt og muskel. Herefter bliver såret syet med en meget tynd tråd. På den måde efterlades der ikke mærker i huden bagefter. I dagene efter operationen bør du lægge isposer på øjnene omkring 3-4 gange dagligt, og efter 6-7 dage kan stingene fjernes. Du skal være opmærksom på, at der godt kan opstå hævelse og misfarvning i op til to uger efter operationen, men det er helt almindeligt. Alt dette vil lægen tale med dig om til forundersøgelsen, så du er helt sikker på, hvad der skal ske.

Er du i tvivl?

Det er et stort skridt at lade sig operere. Derfor er der mange overvejelser forbundet med det. Ofte gælder det også frygt og tvivl. Prøv derfor at finde ud af, hvorfor du er i tvivl. Er der på grund af nervøsitet over indgrebet, eller er det fordi operationen ikke er det rigtige for dig? Du kan altid snakke med lægen om din tvivl. Hun har haft mange patienter som dig og kan vejlede dig. Du kan kontakte lægen Bonnie Erichsen på hendes hjemmeside.