Makeup pensler

Der findes et utal af forskellige makeup pensler på markedet, men hvad er egentlig de forskellige børster og penslers funktioner? Læs med her og få styr på hvilken pensel, der bruges til hvad.

Pudderbørsten

Den store pudderbørste bruges til at påføre løst pudder. Pudderet optages i børstehovedet ved forsigtigt at køre den i cirkelbevægelser i pudderbøtten. En stor pudderbørste kan rumme meget pudder, så vær forsigtig med ikke at tage mere op fra bøtten end nødvendigt. Det er bedre at dyppe børsten i pudderet af flere omgange end at få for meget med ad gangen, så børsten drysser og laget bliver ujævnt. Ved påføring af pudder med den store pudderbørste, skal du næsten have en fornemmelse af, at du presser pudderet ind i huden som en slags let massage imens du fordeler pudderet i cirkelbevægelser.

Rougebørsten

Rougebørsten bruges til at give kinderne glød. Dette kan enten gøres ved at lægge rougen i nedadgående bevægelser på ”æblet”, eller i opadgående bevægelser som en skygge på kindbenet. Børsten kan også bruges til at ud tone rougen efterfølgende med lidt pudder i kanterne.

Viftebørsten

Den brede vifteformede børste er med sine lange hår og flade børste perfekt til at lægge en flot highlighter. Den er også rigtig god til at fjerne uønskede makeuprester f.eks. øjenskygge der er drysset ned og ligger under øjet efter pålægning.

Toningspenslen

Toningspensel kan med sine fyldige, korte og bløde hår bruges til at lave udtoninger f.eks. ved smokey eyes eller ved udtoning af eyeliner. I stedet for toningspensel kan man også anvende en skråpensel, som er en smule blødere at arbejde med.

Applikator penslen

Applikatorpensel bruges til at lægge øjenskygge på øjenlåget. Påfør farve på den ene side af penslen gennem små cirkelbevægelser i øjenskyggen. Jo mere produkt der påføres penslen, jo mere intensitet vil der være i farven ved påføring. Farven påføres i små dup eller cirkelbevægelser, indtil den ønskede farve opnås. 

Den skrå makeup pensel

Den skrå og flade makeup pensel er med sin kompakte og fleksible hårstruktur perfekt til at lægge en meget præcis farve. En skrå makeup pensel bruges derfor ofte til at give farve til brynene. Brug en farve der matcher bundfarven i dit hår. Start med at holde penslen lodret på det højeste punkt af brynet og tegn udad og følg hårgrænsen i brynet. Hvis der er behov for at ”lappe” imellem hår i den inderste del af brynet, kan resterne af farven i penslen forsigtigt duppes her efterfølgende. En skrå makeup pensel er også særdeles god til at lægge eyeliner med.

Den brede øjenskygge pensel

En bred øjenskyggepensel med bløde, fyldige, korte hår, kan være god at bruge, når du skal lægge en let øjenskygge over hele øjenlåget. Den kan også bruges til at ud tone øjenskygge i globelinjen, ved at lave forsigtige små cirkelbevægelser op mod brynet. Hvis du dupper den let på håndryggen eller et stykke papir inden brug, så undgår du at den drysser.

Den korte øjenskygge pensel

Brug en kort makeup pensel hvis du skal lægge en præcis makeup. Det kan f.eks. være når du skal lægge en flot intens øjenskygge.

Den tynde læbe pensel

Den tynde læbepensel giver med sine kompakte, lange bløde hår en flot og jævn farve på læberne. Det lille børstehoved gør det let at lægge en flot og præcis læbestift eller gloss. Den er ligeledes god til at blende læbestift med lipliner, så overgangen bliver mere blød og naturlig.

Vippe- og brynbørsten

Bruges til at rede og forme bryn, samt til at adskille vipper før og efter påføring af mascara for et fyldigt resultat uden sammenklumpninger af mascara.

Læs mere her