Klaverstemmer kan hjælpe dit klaver

Klaverstemmer kan hjælpe dit klaver

Hej alle sammen! I dag her på bloggen skal det handle om en klaverstemmer, som kan hjælpe dit klaver med at spille rent igen. Det er vigtigt, når man har et klaver, at man regelmæssigt får det stemt. Ellers bliver det en dyr fornøjelse at gøre det efter mange år. 

Få stemt dit klaver med en klaverstemmer

Det behøver ikke være dyrt at få stemt din klaver. Dette kan du få gjort af en klaverstemmer, som er professionel på området, og ved hvad han/hun laver. Hvis du ikke selv kan stemme dit klaver, men elsker at spille på det, så frygt ej. Du kan måske godt høre, at tangenterne er lidt out of shape. Det du kan gøre, er at kontakte en klaverstemmer. Denne person kommer ud til dig og stemmer dit klaver, så det igen spiller rent. Og et plus er, at de som regel spiller på klaveret, for at lytte til det, og det lyder bare enormt flot! En klaverstemning tager forskellig tid alt efter i hvor god shape dit klaver er. Hvor lang tid siden er det, at du har fået dit klaver stemt? Mange år? Eller gør du det lidt mere regelmæssigt? Det skal vi tale mere om nedenfor. 

Hvor lang tid tager en klaverstemning?

Det tager normalt 1-2 timer for en standard flygel- og klaverstemning, uden reparationer eller omfattende vedligeholdelse. Dette er altså standard, hvis du holder dit klaver i stand, spiller på det ofte og får det stemt af en klaverstemmer eller dig selv ofte. Cirka hvert halve år alt efter hvilket klaver, du har. Hvis du ikke har fået dit klaver stemt i mange år, eller måsker har arvet et klaver, som har mange år på bagen, så er det en rigtig god ide at få en klaverstemmer på besøg. De kan nemt se, om der skal reperationer til, for at klaveret spiller igen – hehe. En mere krævende stemning, hvor instrumentet eksempelvis ikke er blevet stemt i lang tid, som jeg lige talte om, kan vare 3 timer eller måske længere. Dette er selvfølgelig også dyrere. Det siger sig selv. Men har du arvet et klaver, som du gerne vil kunne spille lidt på en gang imellem, så vil jeg virkelig anbefale, at du får det stemt. For det første er du sikker på, at klaveret er i god stand. For det andet, lyder det også rent, når du spiller.

Du kan læse mere lige her!