Klaverstemmer medbringer den gode stemning

Klaverstemmer medbringer den gode stemning

Er der dårlig stemning i hjemmet? Spiller klaveret ikke? Så må du hellere booke tid hos en klaverstemmer, der kan komme og se på sagerne. I dette blogindlæg bliver du klogere på, hvornår klaveret skal stemmes, og hvem der kan gøre det for dig.

Husker du at bestille tid hos en klaverstemmer?

Hvis ikke, så er der stor sandsynlighed for, at dit klaver eller flygel lider under det. Et klaver skal nemlig stemmes med jævne mellemrum for at vedligeholde sin klang. Sørger man ikke for at få dette gjort, kan klaveret i værste fald tage skade. Det er altså ikke sparrede penge, når man udsætter en klaverstemning. I sidste ende kan det ende med at blive dyrere, fordi det bliver mere omfattende at stemme klaveret. For at undgå den slags tilbyder klaverstemmer Phil Nice at minde dig om, hvornår det er tid til stemning. Det er typisk en gang om året, men det kan variere alt efter instrumentets alder, brugsmønster, indeklimaet m.m.

Hvad koster en klaverstemning?

Det er måske det spørgsmål, der ligger dig mest på sinde og en mulig grund til, at man kunne vælge at udskyde en klaverstemning. Hos Phil Nice får du dog klaverstemning til fornuftige priser. Eftersom han er bosat på Sjælland, bliver det lidt dyrere, hvis du er bosat på Fyn eller i Jylland. Du kan dog regne med en pris på omkring 790-960 kr. for en standardklaverstemning. Er det længe siden, klaveret er blevet stemt, kan det kræve en udvidet stemning, hvilket koster omkring 1185-1355 kr. – igen afhængigt af den geografiske placering. Det er vigtigt at være opmærksom på, at der er et rejsetillæg. Det kan du dog læse mere specifikt om på hjemmesiden. Under alle omstændigheder er pengene givet godt ud, fordi du får klaveret stemt efter alle kunstens regler. Dit instrument er kort sagt i rigtig gode hænder hos Phil Nice.

Skal du flytte? Vent med stemning!

Der er få tilfælde, hvor det er en god idé at vente med at sige ja tak til en klaverstemning. Ét af de tilfælde er, hvis du skal flytte. Det vil nemlig stort set altid påvirke instrumentet at blive flyttet, dels på grund af selve flytningen, og dels fordi instrumentet kan være følsomt over for forskelle i indeklimaet. Skal du flytte er det derfor en god idé at vente omkring 1-2 uger efter flytningen med at få klaveret stemt.

Mangler du en ny hobby ud over musikken? Klik her.