Fra brudekjoler til receptionen: Planlægning af din store dag

Fra brudekjoler til receptionen: Planlægning af din store dag

Planlægning af et bryllup kan være en spændende tid, men det er også forbundet med en masse stress. Bryllupsblogs findes overalt, men de fortæller dig ikke, hvad omkostningerne er, eller hvordan du skal planlægge din store dag. Dette blogindlæg er designet til at besvare alle disse spørgsmål og mere til!

Hvem er inviteret til dit bryllup

For at finde ud af, hvem du vil invitere til dit bryllup, bør du stille dig selv disse spørgsmål:

– Hvem er mine nærmeste venner?

– Hvem har gjort mit bryllup muligt?

– Hvem er min forlover eller min brudepige?

– Hvilke personer ser jeg mest op til?

– Hvem deler de samme værdier som mig med hensyn til ægteskab, børn, uddannelse osv

Hvilken type ceremoni I ønsker

Traditionel bryllupsceremoni

Den traditionelle bryllupsceremoni er den, som de fleste mennesker kender. Den begynder med processionsmusikken, som signalerer brudens ankomst til sin kommende mand. Ceremonien starter traditionelt med, at celebranten, officianten, rabbineren eller præsten spørger, hvem der giver bruden bort (normalt hendes far). Bruden går derefter ned ad kirkegulvet på sin fars arm, indtil hun når frem til det sted, hvor han giver hende bort. Ved et traditionelt bryllup er der visse traditioner, der skal følges, herunder at knuse et glas under den jødiske ceremoni eller at give et hørbart suk efter “ja” under den kristne ceremoni.

Ikke-traditionelle bryllupsceremonier

Et ikke-traditionelt bryllup er mindre rigidt med hensyn til personlig smag og skikke . Bryllupsceremonier kan variere meget fra at være intime til ekstravagante, afhængigt af parrets ønsker.

Dekorationer til bryllupsreceptionen

Med hensyn til bryllupsdekorationer på et receptionssted eller et sted, hvor I måske skal holde jeres store dag, er der mange muligheder for enhver type og størrelse af budget. Ideer til bryllupsdekoration omfatter f.eks. guirlander af blomsterblade, som gæsterne kan kaste, når bruden går ned ad kirkegulvet mod sin kommende mand; stearinlys langs gangene for at skabe en sti for dem, der har brug for vejledning udenfor; blomster, der hænger fra loftet over bordene, hvis de ikke allerede leveres som standard af cateringfirmaer osv.; bordoverlejringer, der tilføjer farve og interesse til bordpladerne i alle spiseområder; farverige madudskæringer, der er fastgjort på væggene.

Hvilken form for reception ønsker I (buffet, bord, bord, sidde ned)

Buffet bryllupsreception

Bryllupsbuffet er ofte valgt af par, der ønsker at kunne bevæge sig rundt og blande sig blandt deres gæster under festlighederne. Buffeter tilbyder madmuligheder for alle, herunder vegetarer eller folk med allergier, hvilket betyder, at ingen føler sig udenfor ved jeres store dag!

Bord bryllupsreceptioner

En bordbryllupsreception skaber et mere formelt miljø, hvor gæsterne sidder sammen i stedet for at have borde, der hver især rummer et forskelligt antal gæster. Som sådan kan det hjælpe med at skabe en intim atmosfære mellem brudeparret, samtidig med at det giver dem tid til at tale en-til-en med alle medlemmer af deres brudeparty, før de selv sætter sig til bords til middagen (og endda give dem lidt rolig tid væk fra kameraerne, hvis de ønsker det).

Siddende bryllupsreceptioner

En siddende bryllupsreception er en mere formel, traditionel mulighed, som enten kan være med tallerkener eller buffet. Mens gæsterne sidder rundt omkring i spiseområdet under denne type bryllupsreception, kommer tjenere og/eller cateringpersonale rundt for at tage imod bestillinger. Dette giver et uafbrudt flow fra spisning til dans på jeres store dag! Disse typer bryllupper har tendens til at inkludere tjenere, der serverer alle madretter, mens de tager imod drinksbestillinger; men par kan ønske at betale ekstra for hurtigere service (hvis det overhovedet er muligt!) ved at få forskellige tjenere tildelt specifikt til alkohol i stedet for at vente på borde generelt. Bryllupskager har også brug for deres egen tjener(e), da de ofte kræver særlig opmærksomhed i forbindelse med skæring.