Eva Persson tog kort barsel på godt og ondt

Eva Persson tog kort barsel på godt og ondt

Måske kender du allerede Eva Persson? Der er i hvert fald stor sandsynlighed, for at navnet ringer en klokke hos dig. Foruden at være succesfuld advokat og enlig mor til to, så har hun nemlig flere gange været omtalt i medierne, og ikke kun positivt. I 2016, blev hun nærmest rakket ned, efter i Berlingske at have delt en artikel, hvori hun redegjorde for sin meget korte barsel.

Hvad er din holdning til længden af barsel?

Jeg står lidt uforstående overfor, hvordan andre kvinder kan rakke en medkvinde så meget ned. Eva Persson er også mor, og ikke nødvendigvis en dårlig af slagsen, bare fordi hun vælger den korte barsel. Alligevel mener jeg det er vigtigt at vi tager stilling til emnet. Især for vores eget vedkommende. I Danmark er vi så priviligerede at kunne holde lang barsel. Du kan snildt holde et år plus opsparet ferie.

Flere steder i USA, har du kun en måned inden det igen er tilbage på arbejdet. Ja, forholdene er forskellige, og jeg synes det er skønt at vi her i Danmark har muligheden, for at gå længe hjemme med vores børn. Det vi dog aldrig må glemme, er at hver enkelt person er forskellig. Vi har ikke nødvendigvis alle brug for lige lang barsel.

Er det Eva Persson som er galt på den?

Jeg mener helt personlig ikke at Eva Persson er galt på den. Hvis jeg gjorde, ville jeg dog ikke synes at det var min pligt at ytre mig omkring dette. Jeg ville sandsynligvis ikke nøjes med en måneds barsel, men jeg tror til gengæld også jeg vil køre surt i babygrød, amning og lortebleer, hvis jeg gik hjemme med mit barn i 12 måneder.

Sådan er vi virkelig så forskellige. Jeg har veninder som nyder mor/barn tiden fuldt ud, men jeg har også de veninder som glæder sig til at komme tilbage til arbejdet igen. Jeg forstår dem godt (selvom det måske er farligt at sige), for for mig handler det om balancen.

Det ene behøver ikke udelukke det andet

Jeg er fast følger af Eva Persson og hendes blog. Det er jeg nok fordi jeg i mange tilfælde godt kan relatere til hende, og fordi jeg inspireres af hende. Jeg synes det er fedt når man kan finde balancen! Det kan virkelig være svært ellers! Som du også vil se, hvis du læser hendes indlæg, så behøver fokus på karrieren absolut ikke udelukke, at have fokus på sine børn også. Jeg er vild med den måde hun inkorporerer mor-livet i arbejdslivet. Jeg beundrer at Eva Persson kan gøre det, for det er det bestemt ikke alle som kan.